Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvist orsaken till gymnasiekonkurs

Annons

UKD-gymnasiet är ett dotterbolag till UKD Svenska AB. Dotterbolaget ägs av Gyllenman tillsammans med bolagets vd. De tvistar bland annat om hur stora delar de äger vardera samt om ersättningar som UKD-gymnasiet ska betala till systerföretaget UKD-distans. Distansgymnasiet berörs inte av konkursen.

Företaget UKD-gymnasiet har sitt säte i Malung, men driver verksamheten på annat håll, i form av fristående gymnasieskolor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

UKD-gymnasiet har även ansökt om att få etablera frigymnasium på flera orter i landet, bland annat i Malung, men har inte fått gehör för sina planer.

Annars var det i Malung som UKD:s verksamhet tog riktig fart i början av 90-talet, genom ett samarbete med gymnasiet och vuxenutbildningen i Malung.

En kursgård etablerades i Skinnargården och distansutbildningen blomstrade under Kunskapslyftet. Det fanns också stora utbyggnadsplaner för Skinnargården i Malung, men Skolverket ville inte acceptera den nya tidens distansundervisning för ungdomar och planerna gick om intet.

I dag har verksamheten i Skinnargården upphört och fastigheten är till salu.

- Vi har några intressenter som vill ta över hotellfastigheten, säger Gyllenman.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons