Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvångsarbete i Tänger

Annons

- Ni menar väl inte att vi ska gräva stora gropar, suckade Greger Lindberg.

Lyckligtvis fick Greger Lindberg och Bengt Staffansson endast ta hand om det symboliska första spadtaget.

Det är deras barn, Eva Lindberg och Håkan Staffanson, som står bakom det planerade bygget av en turistfälla i Tänger.

Turistfällan ska heta Tänger Tull och innebär att man ska bygga flera anläggningar, bland annat en servering, flera sovstugor, pub, bastu, samt ordna betesmark för kor och hästar. Planen är att fånga alla trötta förbipasserande bilister, men även andra som vill vila sig under några dagar i det natursköna Tängerområdet.

Håkan Staffanson berättar att alla detaljplaner och diverse tillstånd är klara och att man planerar att allt ska vara klart 5 juli nästa år.

- Den här vägen som går förbi sjön har åter blivit mer trafikerad, i och med att det har blivit en riksväg. Då tyckte vi att det var passande om just våra fäder tar första spadtaget. En gång i tiden var den här vägen väldigt viktig. Det här ska symboliskt markera ett startskott för ett fortsatt liv i Tänger, säger Eva Lindberg och Håkan Staffansson.

De tycker att turisterna behöver en rastplats, mellan Falun och Alfta finns det i dag väldigt lite att välja på.

Dessutom planerar man att locka till sig företag och skolor, genom att bedriva en mängd olika naturaktiviteter, så som kurser i flugfiske, provfiske, ridning, kanotpaddling och dylikt.

- Men den viktigaste produkten som vi tänker erbjuda våra gäster är - tystnad. Den är allt mer sällsynt och efterfrågad. Uppe i fäbodarna hör man vindens sus, säger Håkan Staffansson.

MIRA MICIC

Mer läsning

Annons