Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två ynglingar rånade äldre dam

Annons

En äldre dam blev rånad strax efter halv fyra i fredags eftermiddag i Tjärna Ängar. Enligt vittnesuppgifter sågs två ynglingar springa från platsen. Vid rånet kom gärningsmännen över kvinnans handväska, som bland annat innehöll hennes plånbok.

Kvinnan slog sig svårt i huvudet och klagade även på smärtor i en arm och fick föras med ambulans till Falu lasarett.

Polisen talade under fredagen med vittnen men har ännu inga spår efter gärningsmännen.

Mystisk låsförsäljare

monterar brytskydd

BORLÄNGE

u Flera hyresgäster hos Tunabyggen har i veckan fått påhälsning av en bedragare. Mannen besökte bland andra Kerstin Thorp och hennes son Andreas Thorp-Kinigalakis i torsdags.

- Han påstod att han arbetade för Tunabyggen och sa att han skulle sätta upp ett brytskydd på ytterdörren, säger Andreas Thorp-Kinigalakis.

När mannen, som är i 60-årsåldern, var färdig sa han att arbetet skulle betalas kontant. Priset var 300 kronor.

- Jag var ensam hemma och hade bara mynt, och fick bara ihop två hundra kronor. Men mannen blev nöjd med det och gick sedan sin väg, säger Andreas Thorp-Kinigalakis, som inte fick något kvitto av mannen.

Kerstin Thorp är orolig för att mannen kom i andra syften.

- Jag är rädd att han planerar en fortsättning. Han var kanske ute för att rekognoscera. Jag har beställt ett skjuttillhållarlås.

På Tunabyggen fick man vetaskap om bedragaren i fredags.

- Vi har fått uppgifter om att minst två hyresgäster i centrum och att två på Bullermyren har varit med om samma sak. Vi uppmanar alla som fått besök av mannen att polisanmäla det. Vi ska sätta upp anslag i alla Tunabyggens hus, säger Lena Lundberg, marknadschef på Tunabyggen.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons