Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två vill arrendera Räfsnäs

Annons

Räfsnäsgårdens arrendator Rafael Baena var relativt nöjd med hur affärerna har utvecklats men inkomsterna betalar inte utgifterna när hyran skulle börja trappas upp enligt avtalet.

Därför sade Rafael Baena upp hyreskontraktet med kommunen i januari. Baena vill fortsätta att driva Räfsnäs ungefär som nu, men han hade hoppats på att kommunen skulle ha omförhandlat kontraktet.

I stället valde kommunen att ta in nya bud.

- Intresset var väl inte så stort men vi håller det öppet fram till midnatt. Kommer det inte fler bud så har vi två anbud att ta ställning till säger näringslivschef Jan Björnehaag.

Utöver anbudet från Rafael Baenas Räfsnäsgården fest och konferens har ägarna till Hagge Golfrestaurang, Karin och Richard Jenks visat intresse:

- Det vore oetiskt att i dag redovisa de olika buden då de är en affärshemlighet. Men samtidigt är det så att jag inte vet eftersom vi ännu inte påbörjat anbudsutvärderingen.

- Det blir jag och turistchefen Håkan Rosén som ska utvärdera buden och jag kan lova en snabb handläggning. Kommunstyrelsens näringslivsutskott kommer i början av april att få en utvärdering att ta ställning till. Vem det nu än blir som får förtroendet att driva Räfsnäs så måste vi ha ett snabbt beslut då turistsäsongen närmar sig, säger näringslivschef Jan Björnehaag som på tisdagen informerade kommunstyrelsen i Ludvika.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons