Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två trafikolyckor i centrala Ludvika

Annons

Vid lunchtid på söndagen fick räddningstjänsten larm om en olycka mitt emot brandstationen. Bilen, en röd Peugeot, voltade och trafiken måste dirigeras förbi olycksplatsen under ambulans och räddningstjänstens ingripande.

Den första trafikolyckan ägde rum strax efter 15-tiden på lördagen i korsningen Fredsgatan-Eriksgatan. Tre bilar och fem personer blev inblandade i kollisionen, som berodde på att en förare i en Skövdebil inte iakttagit väjningsplikt.

Det visade sig snart att föraren, som inte kommer från Dalarna, var berusad av alkohol. Samtliga fordon fick plåtskador. Dessutom fick två av de inblandade fem uppsöka Ludvika lasarett för omsorg och vård.

Strax före 12.50 på söndagen råkade en ung bilförare in i en singelolycka på Gamla Bangatan mittemot brandstationen. Bilen hamnade på taket men förare och passagerare kunde själva ta sig ur bilen. Ambulanspersonal förde den unge mannen och en kvinna till akuten för omsyn. Orsaken till olyckan är oklar, men vid tillfället rådde fläckvis ishalka och bilen kan ha törnat in i räcket mot cykelbanan innan den voltade.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons