Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två toppolitiker och en drottning

Annons

Brottsofferjouren i Leksand och Rättvik har bara ett 20-tal medlemmar, men det var ingen tvekan om att man skulle tacka ja till att arrangera förbundsstämman.

- Självklart sade vi ja. Visst är det en hel del jobb, men det är många som vill vara med och hjälpa till, säger kassören Sten Carlsson som är mitt uppe i förberedelserna.

Om två månader, den 21 och 22 maj, ska allt vara klart. 270 delegater från hela Sverige har kallats. Flera kommer med hela familjen, vilket gör att många av hotellen i Tällberg är bokade.

Redan nu kan tidningen berätta om en del av punkterna på programmet. Ingrid Dahlberg håller välkomsttalet och gästtalare är Thomas Bodström.

Socialminister Berit Andnor ska prata om brottsoffer i socialtjänsten och Brottsoffermyndighetens generaldirektör Margareta Bergström finns också med på talarlistan, som man hoppas ska få kunglig glans.

- Drottning Silvia är Brottsofferjourens beskyddare så vi hoppas att hon tackar ja. Kan inte hon så kommer någon annan från hovet.

Tid till nöjen och utflykt finns också.

Alla delegater med familjer får en specialkonsert i Dalhalla, trots att man inte öppnat för säsongen.

- De ställer ut 500 stolar på scenen och bygger en ny mindre scen där Rättviks kyrkokör och elever från estetlinjens musikprogram kommer att framföra en konsert på temat Sommar i Dalarna. Allt under ledning av kantor Sigfrid Runbäck, berättar Sten Carlsson.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons