Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två till lasarett efter misshandel

Annons

De båda misstänkta misshandelsfallen utspelade sig vid 02.00-tiden i samband med att de båda männen skulle lämna ett av stadens näringsställen.

Uppgifter till tidningen gör gällande att stämningen vid tillfället var mycket förtätad. En av målsägarna valde att snabbt gå från platsen då han anade att det kunde bli bråk.

Han lade snart märke till att ett 20-tal personer kom efter honom. Framme vid Storgatan blev han upphunnen och kände hur någon utdelade ett slag mot hans rygg. Han blev emellertid snabbt varse att han blödde och tog sig till akutmottagningen på Ludvika lasarett där han togs omhand. Där bekräftades också att han hade fått en mindre skärskada på cirka två centimeter.

Nästan samtidigt lämnade den andre mannen den aktuella krogen och även han uppger att han blev förföljd och attackerad av ett gäng. Han blev både slagen och sparkad och även han måste uppsöka lasarettet. I det läget var det emellertid kö på akuten och den drabbade for vidare till Lindesbergs lasarett för vård.

Upprinnelsen till den händelsen var, enligt anmälan, att målsägaren plockade upp en mobiltelefon som en annan person råkade tappa. Ägaren blev arg och det uppstod inledningsvis hetsig ordväxling.

Ludvikapolisen konstaterar att det finns flera vittnen till de båda händelserna och att de drabbade dessutom har kunnat lämna bra signalement på de misstänkta.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons