Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två till lasarett efter krock i Björkåskorset

Annons

En medelålders kvinna och en äldre man, båda enligt uppgift hemmahörande i trakten, fick föras i ambulans till lasarett för omsyn efter en bilkollision i Grängesberg på söndagseftermiddagen.
Olyckan inträffade på Björnhyttevägen i det så kallade Björkåskorset några minuter efter klockan 15. Kvinnan körde i riktning mot Saxdalen när den andra personbilen plötsligt kom ut i körbanan. Sammanstötningen blev kraftig och båda bilarna demolerades svårt i fronterna.
Uppgifter från ett vittne, som passerade platsen samtidigt, vill i sammanhanget göra gällande att bilisten som kom från Björkås körde ut på länsvägen utan att stanna. Detta trots att där råder väjningsplikt. Hur det låg till med den saken blir emellertid upp till polisen att avgöra.
En insatsstyrka från Grängesbergs brandkår anlände till olycksplatsen inom loppet av bara några minuter. De båda förarna var till synes oskadda men fick varsin stödkrage för säkerhets skull.
- De klarade sig bra under rådande omständigheter. Det här kunde ha blivit betydligt värre med tanke på att en av bilarna kom från sidan, säger räddningsledaren Leif Svensson.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons