Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två till lasarett efter krock

Annons

Olyckan inträffade vid 17.45-tiden när Borlängebilen kördes i riktning mot Ludvika. Det rådde extrem blixthalka vid tillfället.

På sträckan intill sjön Gårdlången söder om Landforsen tappade föraren av personbilen kontrollen över fordonet som gled över på vägens vänstra körfält i färdriktningen. Detta samtidigt som det blev möte med en långtradare hemmahörande i Holland.

- Det var fruktansvärt halt på vägen, säger räddningsledaren Anders Danielsson som konstaterar att båda fordonen höll mycket låg hastighet med hänsyn till det svåra väglaget. Detta var en starkt bidragande orsak till att skadorna blev förhållandevis lindriga.

Vid sammanstötningen, som blev front mot front, demolerades personbilens framparti men kupéutrymmet föreföll intakt.

- Föraren hade slagit huvudet i rutan och det är därmed tveksamt om han var bältad. Kvinnan, som satt i passagerarsätet fram, hade bältet på och hon klagade över känningar i bröstet.

Båda fördes i ambulans till Ludvika lasarett för en första undersökning. Mannen remitterades senare vidare till Falu lasarett för säkerhets skull.

I samband med olyckan uppstod omfattande bilköer på båda sidor om olycksplatsen. Den södra bilkön ringlade sig ända in till centrum förbi riksvägsrondellen och ett stycke in på Gamla Bangatan. Först efter mer än en timmes väntan började trafiken åter flyta normalt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons