Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två sorters pendling

Annons

Jag har provat på två slags arbetspendling, veckopendling och månadspendling. Det vanliga här i trakten är att man åker till Stockholm, jobbar in fredagen och kommer hem på torsdag kväll. Då är man så slutkörd att man behöver hela fredagen för att återhämta sig. Sen måste man åka tillbaka på söndag kväll. Jag säger bara en sak: Det äktenskap som kan klara av denna rytm är verkligen ett äktenskap som har utomjordiska egenskaper.

Jag har det mycket bättre med min månadspendling till Lyngdal. När jag kommer hem till min hustru har vi tid att prata med varandra och krama om varandra. Dessutom har jag ett socialt liv i Lyngdal. Jag slipper att bo i en trist arbetarbarack och trängas med en massa snarkande gubbar.

När de vaknar får de titta ut på en ful, smutsig leröken. Jag kan njuta av utsikten över en vacker öringsjö, tillsammans med en vacker, norsk skogkatt i min famn, när öringarna gör meterhöga krumsprång för att fånga flugorna i en vacker soluppgång. Ju oftare jag kan använda ordet "vacker", desto bättre mår jag.

Tala om skilda världar!

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons