Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två skadades lindrigt i våldsam kollision

Annons

Det var längs riksväg 71 i höjd med Nimatopaal, fd Termit, som olyckan inträffade.

En yngre man i en mindre skåpbil var på väg söderut när han plötsligt kom i fatt en tyskregistrerad lasbil på väg i samma färdriktning.

Föraren av lastbilen hade saktat in för att leta efter en avtagsväg. Kraftigt snöfall och snörök i kombination med en helt igensnöad bakände på lastbilen gjorde att föraren av skåpbilen inte hann upptäcka lastbilen förrän det var för sent.

Skåpbilen körde in i lastbilens bakände och kastades ut i mötande körfält.

På väg norrut färdades en kvinna i en fyrhjulsdriven pick up när skåpbilen plötsligt kom över i fel körbana.

Hon hade ingen möjlighet att undvika kollisionen utan körde in i skåpbilens bakände från sidan.

Räddningstjänsten i Järna och två ambulanser kallades till platsen. Föraren av skåpbilen klagade över smärtor i nacken medan kvinnan chockades. De fördes till vårdcentralen i Vansbro men kunde återvända hem efter undersökning.

Enligt polisen var båda bilarna utrustade med ordentliga vinterdäck.

-När det är så här extremt snöfall så går det inte att hålla lastbilarnas baklysen rena från snö. Även om man stannar och gör rent så är det likadant efter bara någon kilometer, säger en polisman på platsen som inte vill klandra någon av de inblandade för det inträffade.

Riksvägen fick stängas av helt under en dryg timme men trafiken kunde omdirigeras på mindre vägar förbi olycksplatsen medan bärgningsarbetet pågick. Båda bilarna totalförstördes.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons