Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två skadade vid trafikolycka

Annons


GAGNEF.Två personer fördes i ambulans till lasarettet efter en trafikolycka i Djurås vid 21-tiden i går kväll. En av dem bedöms var allvarligt skadad. Olyckan inträffade när en bil körde ut på riksvägen framför en mindre bil på väg söderut strax söder om trafikljuset vid OK i Djurås. Föraren av den södergående bilen satt fastklämd i sin bil sedan den kört rakt in i sidan på bilen som körde ut. Räddningstjänsten klippte sönder bilen för att få ut den skadade.

Oklart om prio1-bidrag

GAGNE. Det är ännu oklart om räddningstjänsten i Gagnef får något landstingsbidrag för prio1-verksamheten under 2003.

- I årets budget har vi räknat med ett oförändat bidrag, samtidigt som vi har flaggat för att intäkten är osäker, berättar räddningschef Thomas Gruhs.

Under de senaste åren har landstingsbidraget uppgått till 200 000 kronor.

- Om bidraget uteblir eller blir mindre än tidigare måste vi spara in pengarna inom budgetramen, berättar Gruhs.

Årets driftbudget balanserar på 7,2 miljoner kronor och investeringsbudgeten omfattar 500 000 kronor. Budgeten diskuterades under räddningsnämndens senaste sammanträde. Ledamöterna konstaterade att jämfört med i fjol har driftbudgeten ökat med

134 000 kronor, vilket inte täcker de ökade lönekostnaderna.

- Eftersom 82 procent av budgeten utgörs av personalkostnader innebär det att vi alla får jobba hårt för att hålla budgetramen, säger räddningschefen.

Mer läsning

Annons