Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två skadade i älgkrock

Annons

Det finns viltstängsel på båda sidor av riksväg 68 på den aktuella sträckan, men vid avfarterna mot Långmoravägen finns öppningar. Där kom älgen ut framför bilen som ägs av en man i Avesta. Vid den kraftiga kollisionen trycktes framrutan och taket in mot de som satt i bilen.

Klockan 22.33 fick SOS Alarm i Falun larm om olyckan. Räddningstjänsten och en ambulans från Avesta sändes till olycksplatsen.

Polisens länskommunikationscentral i Falun fick larm klockan 22.39 och 23.01 anlände två poliser i en civil tjänstebil.

Avestapolisens målade utryckningsbil tjänstgjorde i Falun på kvällen.

Eftersom det var brist på ambulanser vid stationen i Avesta begärdes förstärkning via SOS i Västerås. 25 minuter efter första larmet till Falun anlände en ambulans från Fagersta.

Medan ambulanssjukvårdare tog hand om en skadad i den först anlända ambulansen fanns hela tiden brandmän hos den skadade som låg inlindad i filtar vid vägkanten. Ambulanssjukvårdarna från stationen i Avesta kontrollerade också tillståndet hos patienten som låg på marken.

Enligt de uppgifter som polisen hade i går fördes de skadade till Falu lasarett. Efter- som olyckan inträffade en bit innanför Västmanlands länsgräns har polisen i Västerås tagit över utredningen om älgolyckan.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons