Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två självmordsbombare dödade tio

Annons

Två självmordsbombare körde i morse in sina fordon i en polisstation i sydvästra Bagdad. De dödade 10 människor och skadade 75, meddelade polis.

Både poliser och civila var bland de döda och skadade i attacken i den huvudsakligen shiitiska stadsdelen al-Bayaa, rapporterar Reuters.

Amerikanska och irakiska styrkor har genomfört en stor operation i Bagdad de senaste två månaderna för att försöka öka säkerheten där. Det har åtminstone lett till att dödspatrullernas mördande har minskat, men bilbomber har fortsatt att explodera.

Sådana bomber dödade nästan 200 människor i Bagdad i onsdags, den värsta händelsen sedan säkerhetsoffensiven inleddes.

USA:s befälhavare i Irak, general David Petraeus, säger i The Washington Post på söndagen att satsningen har rönt viss framgång men att ökningen av självmordsbombningar gör det osäkert om operationen kommer att lyckats.

President Bush har utlovat en förstärkning på nära 30|000 soldater till Irak. De flesta ska till Bagdad, centrum för våldet mellan sunniter och shiiter.

Antalet terrormord förövade av dödspatruller minskade till under 400 i mars från 1|200 i januari enligt amerikansk militär.

TT

Mer läsning

Annons