Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två rattfulla togs direkt

Annons

Då länstrafikpolisen under veckoslutet hade kontroller i Sälenfjällen så började det med att de två första bilisterna, som kontrollerades på väg hem från after-ski, var alkoholpåverkade.

- Det var en tråkig början, men sedan blev det bättre. Vi åkte runt till anläggningarna och bad både krögare och musikband att upplysa publiken om vår närvaro på vägarna och riskerna med att köra berusad både för medtrafikanter och för sig själva. Så de följande dagarna blev det inga fler rattfyllerister gripna trots att vi gjorde ungefär 250 kontroller, säger polisinspektör Åke Nyström.

De två rattfylleristerna, som ertappades i närheten av Tandådalens fjällkyrka, var bägge turister från annan ort. En man hade 0,8 promille och blev av med körkortet. En kvinna hade strax under 0,3 promille och fick behålla körkortet, tills vidare i alla fall.

Trafikgruppen har också haft fartkontroller och tagit ett 40-tal fartsyndare på vägarna i och kring Sälenområdet. Ett körkort drogs in på grund av fortkörning, en taxiförare som höll 130 på 90-väg.

Flygande besiktningar har gjorts av 60-70 fordon och resulterade i ett 40-tal påpekanden, främst för dåliga däck och trasig belysning. Dessutom tog polisen fyra bilister som åkte omkring i bilar som hade körförbud, på grund av att de inte var besiktigade elleratt de var avställda.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons