Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två personer misshandlade

Annons

Natten till lördagen misshandlades två personer i närheten av järnvägsstationen i Rättvik.

Två personer gick vid järnvägen, och en bilist kom körande på samma väg. Bilisten tutade på fotgängarna som blev uppretade, öppnade bildörren, tog tag i två personer i bilen och gav dem ett antal knytnävsslag.

En person är misstänkt för misshandeln.

Vänsterpartist om gågatan

- Jag tänker naturligtvis inte bjuda upp till någon het strid i denna fråga och kommer personligen inte heller att reservera mig mot ett eventuellt avslagsbeslut i fullmäktige.

- Anledningen till att jag skrev motionen till fullmäktige är att jag tror att om vi lät den del av Storgatan som detta gäller vara bilfri året runt, skulle det medföra mycket positivt för dem som går i affärerna, ur flera synvinklar, för säkerheten, för miljön och den allmänna trevnaden.

- Jag tycker själv att det borde gå att få genomresande vinterturister att ändå stanna till och handla i Rättvik, då det finns fria parkeringar i nästan direkt anslutning till Storgatan.

- Det borde gå att lösa med till exempel tydligare skyltning. Men jag antar dock att noggranna utredningar genomförts innan beslut fattades vid senaste tillfället frågan var uppe till diskussion.

- Jag respekterar Köpmannaföreningens och Närviks åsikter i frågan och om fullmäktiges ledamöter väljer att avslå motionen så tänker jag alltså inte bli grinig över det.

- Men jag tror alltså fortfarande att gågata året runt borde vara ett vinnande koncept och tror inte köpmännen skulle förlora något på det, snarare vinna på det. Och framför allt skulle konsumenterna vinna på det, anser Kekke Paulsson.

Ollas träffade inte landshövdingen

Så var aldrig tänkt.

I stället deltog som planerat företrädare för arbetsgruppen Dalaupproret, där bland annat Inge Brorson från Ore ingår. FK beklagar missförståndet.

Mer läsning

Annons