Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två om första älgen

Annons

Robin Heinstedt, 17 år, debuterar i år som älgjägare och i tisdags fällde han sin första älg, en pinntjur som också var första älgen för Helena Ferneborg. Helena har jagat något år, men nu fick hon skjuta på sin första älg. Den föll dock inte direkt så Robin sköt också på den. Robin och Helena jagar i Råbergslaget som sköt tre älgar i måndags och fyra i tisdags. I onsdags blev de utan byte. Laget ska skjuta åtta vuxna älgar plus de kalvar som de lyckas få tag på.

Många stack vid storbrand

u Flera hundra blev hemlösa och ett stort antal befaras ha omkommit vid en våldsam bostadsbrand strax nordväst om Äppelbo på torsdagseftermiddagen. Nu är det hela kanske inte så dramatiskt som det låter. De förmodat omkomna är myror och bostaden en myrstack. Larmet om branden kom till räddningstjänsten i Vansbro vid 16-tiden och när de kom till platsen sågs rök välla ut ur myrstacken. Brandkåren blåste på med grova slangen och därmed torde ännu något hundratal myror lidit drunkningsdöden. Hur branden uppstått är oklart.

- Det rör sig ju en och annan person i skogen under de här dagarna, säger brandbefälet Jonas Hellberg, och riktar därmed misstankarna mot någon tvåbent tändsticksförsedd varelse.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons