Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya företag till Bragegallerian

Annons

I går blev det klart att ytterligare ett företag etablerar sig i Bragegallerian. Företaget, som går under arbetsnamnet Mygg och knott extreme sport, räknar med att öppna lagom till julskyltningen.

- Det är tack vare att vi fått bra villkor som vi vågar göra den här satsningen i Bragegallerian, säger Mikael Eriksson, en av två ägare till Mygg och knott. Den andre är Daniel Sjögren.

De två driver sedan tidigare ett postorderföretag med fritidsartiklar och kläder och med särskild inriktning på extremsport.

Butiken i Bragegallerian kommer de att sköta själva och ta in extrapersonal vid behov.

- Vi har inte haft så bra och framförallt inte så stabil beläggning på många år som vi har nu. Det är bara två mindre lokaler i gallerian som är vakanta, resten är uthyrt, säger Örjan Willemark.

Till den ena av de tomma lokalerna finns en intressent och förhoppningen är att också den kvarvarande lokalen snart ska ha en hyresgäst.

Önskehuset behöver mer utrymme och det önskemålet uppfylls genom att företaget får ta över lokaler som stått tomma sedan i september.

Grannbutiken, som sålde damkonfektion, slog då igen.

Lagom till julskyltningen blir det också premiär för Synsam i Bragegallerian. Företaget lämnar Sveatorget och flyttar in Moderna Salongens gamla lokaler.

Synsams lokaler vid Sveatorget kommer förmodligen inte att stå tomma länge.

- Vi förhandlar med ett företag som finns i utkanten av Borlänge och som vill flytta till centrum och samtidigt utöka verksamheten, säger Örjan Willemark.

Han är förhoppningsfull när det gäller Borlänge centrums framtid, och inte bara när det gäller företagsetableringar i butikslokaler.

- Nej, det har börjat lossna också på kontorssidan. Allt fler företag önskar lokaler i centralt belägna lokaler.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons