Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya dagisavdelningar öppnas

Annons

Social- och utbildningsförvaltningen har i ett par omgångar inrättat så kallade tillfälliga dagisavdelningar där barnen har kunnat erbjudas plats i väntan på "ordinarie" förskola.

Anledningen har varit den att man på vårkanten inte kunnat ge alla barn plats på första handsalternativen. När sedan höstterminen börjat och sjuåringarna börjat skolan har barnen på de tillfälliga avdelningarna placerats på fasta avdelningar.

-Vi har sett att det här inte är bra för barnen. Att de inskolas på ett ställe och sedan rycks upp för att placeras på ett annat dagis. Det är ingen bra lösning för föräldrar heller, med två inskolningsperioder, säger nämndens ordförande Ulla-Britt Mikaelsson.

Nu har förvaltningen fått i uppdrag att direkt efter nyår öppna två permanenta avdelningar; dels öppnas Valhallamodulen igen, dels öppnas ett "Pluto 2" i lokaler intill den befintliga förskolan i markplan.

Det här innebär att utomhusmiljön vid Valhallamodulen kommer att förbättras. I dagsläget är den ena halvan av modulen uthyrd till hemvärnet.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons