Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya ambulanser till Ludvika

Annons

Med de två nyförvärven har ambulanscentralen i Ludvika fyra fullt moderna och ändamålsenliga ambulanser som motsvarar alla krav på effektivitet och god driftsäkerhet. Det handlar om en vagnpark som personalen känner anledning att vara nöjd med.

- Ja, det känns verkligen skönt att vi nu har idel nya och fräscha ambulanser. Vi är nöjda och tycker att det ser mycket bra ut för vår del, säger Mikael Blomgren, fordonschef vid Ludvika lasarett.

- De båda nya bilarna ersätter två äldre Mercor som hade gjort sin tid med 35- respektive 36 000 mil. De började verkligen bli slitna och vi behövde verkligen få litet nytt hit till garaget, fortsätter han.

De nya ambulanserna uppges ha goda prestanda och de moderna dieselmotorerna accelererar bra.

- Det är ju en annan typ av dieselmotor i de här bilarna med ett nytt system för bränsleinsprutningen. Jag tycker att de är mer lättkörda än de gamla.

Till de nya ambulansernas fördelar hör också att kupén, eller skåpet som personalen föredrar att uttrycka sig, är något rymligare. Där finns också ett nytt så kallat mobimedsystem där patienter i förekommande fall kan kopplas upp för direktkontakt med läkare på hjärtintensiven (HIVA).

Ambulansparkens övriga två vagnar, två minibussar av märket Mercedes Sprint, levererades så sent som under förra året. Den femte bilen på centralen är en så kallad lättambulans som bland annat används för mer avancerade sjuktransporter.

- En av de gamla bilarna har placerats som reservbil i Avesta och den andra finns i Falun där den ska användas vid utbildning av nya förare, berättar Blomgren avslutningsvis.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons