Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män misstänks för mordet

Annons

Därmed är två män anhållna med samma grova misstanke om mord. Enligt åklagaren har männen medverkat till att ha mördat trebarnsmamman från Kopparberg, vars kvarlevor anträffades i en stulen utbränd bil på en skogsväg mellan Smedjebacken och Björsjö den 5 februari.

Mannen, som är hemmahörande i annat län, anhölls redan fredagen den 23 april i sin frånvaro. Under tisdagen greps och anhölls han i Örebro.

- Vi har haft ett kortare förhör med mannen men mycket mer kan jag inte säga i dagsläget, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare, P-G Persson, Falun.

Persson inlämnade för övrigt häktningsframställan mot såväl en 44-årig man från Säter och dennes 22-årige son samt sonens 24-årige kamrat under torsdagen. Tingsrätten beslutar i dag om männen ska häktas eller sättas på fri fot.

De tre greps och anhölls i måndags. Mannen för att han på sannolika skäl skulle ha mördat sin 28-åriga kvinnliga bekantskap. De två yngre för grovt skyddande av brottsling samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Har misstankarna mot de tre stärkts under förhören?

- Misstankarna har hela tiden var starka. Så starka att det borde räcka för att få männen häktade, understryker åklagare Persson.

Inga uppgifter om förhören lämnas ut av spaningsledningen. Husrannsakan i alla fyra männens bostäder har gjorts liksom teknisk undersökning. Dessa resultat ska nu bearbetas och analyseras.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons