Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män häktade för stölder

Annons

En tredje kamrat till de båda häktade, en 39-årig Borlängebo, har försatts på fri fot. Häkningsförhandlingarna ägde rum i Falu tingsrätt på söndagen.

Som tidningen nyligen omtalat greps trion på onsdagen i förra veckan när de var verksamma vid ett förråd i trakten av Morgårdshammar.

En polispatrull som råkade vara i närheten fattade misstankar och körde fram för en kontroll. Det hela slutade med att männen samma kväll anhölls av jourhavande åklagare och att det blev tillstånd till husrannsakan i de aktuella lokalerna.

53-åringen och 26-åringen är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för stöld och häleri i flera fall. Det gäller bland annat så kallade fyrhjulingar som försvunnit från Säfsen Resort i Fredriksberg respektive från en privatperson i Marieberg, Smedjebacken. Det finns fortfarande inga uppgifter om var de stulna fordonen kan finnas. Vidare hävdar åklagaren att det gjorts förberedelser för att tillgripa ytterligare en fyrhjuling hos en firma i Norrvik. Där har man tillgripit en nyckel till en fyrhjuling som dock aldrig hann hämtas.

Västeråsbon är ensam misstänkt för tillgrepp av en personbil som parkerats i Ludvika och stöld av en plånbok som ägaren förvarade i denna. Med plånboken stals också ägarens id-kort.

Bland stöldgods som tagits i beslag av polisen märks en båtmotor och en snöslunga.

När det gäller 39-åringen från Borlänge fann emellertid tingsrätten att misstankarna inte var tillräckligt starka för graderingen sannolika skäl varför han försattes på fri fot. Men all den stund misstankar kvarstår är han inte helt kunnat avföras från utredningen.

Stämningsansökningar mot de häktade mannen ska vara inlämnade senast den 2 april.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons