Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män åtalas för skoterstölder

Annons

En 53-årig man hemmahörande i Smedjebacken och en 26-åring hemmahörande i Västerås åtalas för en rad stölder och inbrott.

Det handlar bland annat om stölder av fyrhjuling och snöskoter. De två männen greps den 17 mars och är för närvarande häktade. Männen åtalas för sammanlagt 15 olika brott.

De två männen har vid flera tillfällen varit tillsammans när brotten genomförts. Det handlar bland annat om stöld av en snöslunga på Gonäsvägen i Ludvika.

Vid ett inbrott i Marieberg i Smedjebacken stal männen en fyrhjuling av märket Honda. Vid samma inbrott stals en båtmotor, en motorsåg, ett fiskespö och två täcken. Tjuvgodset transporterades i en av 26-åringen hyrd skåpbil och i den fanns hjulspår efter fyrhjulingen.

I mitten av mars var de två männen i Säfsen och gjorde inbrott i ett förråd. Där stals en snöskoter, en snöslunga och en åkgräsklippare. Bland annat snöslungan påträffade senare hos 53-åringen.

Några dagar senare var de två männen i Norrvik vid PJ Carlsson maskin och där stals en nyckel till en snöskoter och ett par skoterhandskar. Senare samma dag greps de två i en hyrbil och där påträffades den stulna nyckeln. I bilen fanns även påkörningsramper.

53-åringen åtalas även för försök till inbrott på Backgatan i Smedjebacken. Vid det tillfället hade han sällskap av en annan man än 26-åringen.

Även 26-åringen åtala för en rad andra brott, bland annat försök till bilstöld, olovligt innehav av kniv, narkotikabrott i två fall, stöld av bil i Ludvika och dessutom för stöld av snöskoter. Vid den sistnämnda gärning ska ytterligare en man varit i 26-åringens sällskap.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons