Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två kvinnor utsatta för våldtäkt i helgen

Annons

Mannen lyckades inte att fullborda samlag, men händelsen rubriceras trots detta som våldtäkt, eftersom även andra handlingar kan vara så pass grova att det faller under den benämningen.

- I det här fallet var det tillräckligt intimt och kvinnan upplevde det hela som mycket obehagligt, säger kommissarie Bo Persson.

18-åringen är läkarundersökt och det har konstaterats att hon inte utsatts för några fysiska skador efter det inträffade.

-Det var inte den typen av våld, uppger Persson.

Även i Avesta har en kvinna under helgen utsatts för våldtäkt. Det var när den 21-åriga kvinnan var på väg till en kompis, som hon hanns upp av en man på Axel Johnssons.

Mannen inledde ett samtal med kvinnan och lade efter en stund handen över hennes mun, och försökte dra ned henne nerför en trappa som leder till en källaringång. Där försökte han knäppa upp hennes byxor och tafsade på henne.

Även här bedöms händelsen så pass grov att den faller under benämningen våldtäkt. Polisen håller möjligheten öppen för att det finns ett samband mellan dessa händelser.

-Vi har ju ingen av gärningsmännen så vi kan inte utesluta att det finns ett samband. Men som det ser ut nu finns det ingenting som tyder på detta, säger Bo Persson.

Polisen söker nu vittnen som kan ha sett något misstänkt på de aktuella platserna under helgen.

THER...SA HONGISTO

Mer läsning

Annons