Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två häktade för Limarånet

Annons

De två nu häktade männen som greps i slutet av förra veckan i Stockholm är på sannolika skäl misstänkta för bankrånet. Häktningsförhandlingarna skedde bakom lyckta dörrar då det kan vara aktuellt med flera gripanden. Polisen tror att det finns ytterligare personer som har medverkat vid bankrånet mot Handelsbankens kontor i Lima i onsdags.

Några ytterligare omständigheter kring bankrånet har inte lämnats ut. Det finns heller inga uppgifter om att de två misstänkta bankrånarna gjort några medgivanden eller om de nekar till bankrånet. Enligt beslutet i häktningsförhandlingarna ska åtal vara väckt inom två veckor.

Eftersom det förmodligen finns fler inblandade i bankrånet kan det bli aktuellt att förlänga den tiden om man inte hinner slutföra utredningen.

Häktningsdomstolen beslutade också att de två misstänkta bankrånarna ska vara placerade i arresterna på polisstationen i Malung eftersom man har ytterligare förhör att genomföra.

Den silverfärgade bilen, en Mazda, som sammankopplats med bankrånet i Lima har påträffats i Stockholmstrakten.

Vittnen som såg bilen i Limatrakten dagen före bankrånet har uppgett att det då fanns minst tre personer i bilen, vilket kan tyda på att polisen jagar ytterligare personer. I övrigt är man mycket förtegen, och de uppgifter som lämnas ut är ytterst knapphändiga.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons