Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två glada arrangörer kan pusta ut

Annons

Det var en hel del hästaktivitet vid travbanan i Fors på lördagen. Men den här gången var det inte trav, utan hopptävlingar det rörde sig om. Och tävlingsarrangörer var 13-åringarna Frida Eriksson och Emma Bladh.

Tävlingsinitiativet är helt eget och mynnade i ett sommarlovsprojekt.

- Vi hade inget att göra och när vi satt och pratade kom vi på idén att vi skulle arrangera en hopptävling, berättar Emma Bladh.

Emma har viss arrangörserfarenhet från i fjol, då hon ordnade en hoppning i liten skala hemma på gården.

Men nu gällde det en lite större tillställning som krävde en helt annan organisation och planering. Hinder skulle ordnas och sponsorer övertalas. Det mesta av jobbet skötte tjejerna själva. Under själva tävlingen kallades dock lite föräldrakrafter in under fanorna. Så där fick Emma och Frida lite assistans med tidtagning, domarskap och kommentators-sysslan.

Duon är ett par riktiga hästtjejer och enda problemet med tävlingarna var att de inte kunde tävla själva.

- Vi tänkte det först men det blev stressigt att få allt klart. Och så hade det varit lite konstigt om vi själva skulle vunnit något när det var vår egen tävling.

Lite tråkigt var det ändå att själva inte få hoppa.

- Men det var roligt att få arrangera också.

Deltagarna tycktes också uppskatta kompisarnas initiativ. Ett fint litet prisbord hade åstadkommits med hjälp av olika sponsorer. Ettan vann ett presentkort och i övrigt stod bland annat grimmor på spel. De högst placerade fick förstås också rosetter.

Hopphöjderna som gällde var 40-100 centimeter. Segrande ekipage - av totalt fjorton - blev Malunsgforsduon Ella Nygårds/ Leonardo, som på 50-centimetershöjden avverkade banan på 21,22.

I och med en lyckad tävling tycks Sommarmalung ha fått ett nytt evenemang.

- Vi ska försöka göra tävlingen nästa år också, säger Emma Bladh.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons