Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två garage tvingas rivas vid ett rondellbygge

Annons

Det är efter närmare granskning av ritningen till denna den andra stora riksvägsrondellen i Ludvika som man på kommunens mark och plankontor kan konstatera att ytterligare delar av kvarteret Hästen måste tas i anspråk. Det räcker nämligen inte med att riva eller flytta det mindre av de båda flerbilsgaragen.

- Som jag tolkar ritningen kommer den stora garagebyggnaden att stå kant i kant med rondellområdet. Så kan man inte ha det. Det blir alldeles för trångt, konstaterar tjänstemannen Bo Johansson.

- Det här borde ha uppmärksammats när de behandlade ansökan om att få bygga till. Men det är inte säkert att byggnadsnämnden kände till det här med rondellen då.

- Nej, i det läget var det inte alls aktuellt med någon rondell i den korsningen, bekräftar Sundell som snarast avser att ta kontakt med bostadsrättsföreningen Hästen.

- Jag måste ha ett samtal med styrelsen och be dem att avvakta med byggandet tills vi vet vad som gäller. Det ansvaret har jag gentemot de här människorna även om de ännu inte har hört av sig själva, fortsätter stadsarkitekten.

Att bygga till ett garage som hotas av rivning, alternativt flyttning, betraktas nämligen som helt förkastligt all den stund rondellbygget, om det blir klartecken, kan vara i gång inom loppet av några månader.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons