Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två dömda för våldtäkter på krog

Annons

Två män i krogbranschen dömdes på fredagen till sex respektive fyra års fängelse för våldtäkter begångna på en nattklubb i Göteborg. En tredje åtalad frikändes.

Övergreppen skedde utspritt över flera år. I slutet av december i fjol anmälde en flicka att hon våldtagits inne på kontoret. De tre männen anhölls och häktades.

Efter att medierna berättat om häktningen gjorde fler flickor polisanmälan om övergrepp. En av dem ska ha råkat illa ut någon gång under tiden oktober_november 2004, en annan flicka berättade att hon utsatts för övergrepp någon gång under april 2005, och en tredje att det skett i början av januari 2006.

De tre männen, som åtalades misstänkta för att i olika konstellationer deltagit i övergreppen, förnekade brott.

Göteborgs tingsrätt anser att målsägandena berättelser är sammanhängande, detaljrika och nyanserade. De har gett intryck av att anstränga sig för att vara så sakliga som möjligt då de beskrivit vad som hänt.

Tingsrätten var inte enig i sin dom. Två av nämndemännen ville fälla den nu frikände mannen och döma honom för medhjälp till våldtäkt till två års fängelse. En annan nämndeman ville fria de två andra männen på en av de punkter de åtalats för.

TT

Mer läsning

Annons