Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två Borlängebor åtalas i Dalarnas hittills största amfetaminhärva

Annons

Nu åtalas två av männen, båda Borlängebor, som är misstänkta för delaktighet i den hittills största amfetaminhärvan någonsin i Dalarna. Männen misstänks bland annat för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Det var den 28 februari som polisen efter en tids spaning kunde slå till mot två män, 45 respektive 48 år, från Borlänge.

De hade vid tillslaget en del narkotika på sig. Men det var vid den följande husrannsakan som polisen hittade större mängder amfetamin samt ett vapen med ammunition.

Männen anhölls samma dag och häktades den 2 mars av Falu tingsrätt, misstänkta för delaktighet i den hittills största amfetaminhärvan någonsin i Dalarna. Några dagar senare greps ytterligare tre misstänkta, två män från Falun, 23 och 24 år gamla, samt en 28-årig man från en by utanför Borlänge. De visade sig också ha en stor mängd amfetamin i sin ägo och häktades av Mora tingsrätt den 8 mars.

45-åringen och 48-åringen åtalas nu av Falu tingsrätt, misstänkta bland annat för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

48-åringen åtalas dessutom för grov olovlig körning, ytterligare två fall av narkotikabrott samt olaga hot efter att ha hotat döda sin före detta sambo.

45-åringen åtalas samtidigt för ytterligare ett fall av narkotikabrott.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons