Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två blev ett i skogen

Annons

Mellanskog har närmare 900 medlemmar i det nybildade Västerdalarnas skogsbruksområde. Årsmötet på Lugnet i Malung i tisdags kväll lockade ett 50-tal personer. I den nya styrelsen finns förutom Björn Spett och Malte Eriksson följande personer: Per Flygar, Lima, Roland Persson, Malungsfors, John-Erik Skördåker, Malung, Johnny Thuresson, Lima, Sven-Olof Jansson, Malungsfors, Elisabeth Säljgård, Järna, Halvar Lindholm, Nås, Nils Erik Nilsson, Äppelbo, Per Larsson, Äppelbo och Ulf Närsjö, Nås.

Mellanskogs två kontor, det i Malung med tre anställda och Järnakontoret med två anställda berörs inte av sammanslägningen. Verksamheten på kontoren fortsätter som förut.

Det mesta av Mellanskogs verksamhet den gångna vintern har handlat om att ta rätt på vinfällen. I Malungsområdet har Mellanskog tagit reda på uppemot 60 000 kubikmeter som stupat för stormen. I Järna rör det sig om 15 000 kubikmeter.

På grund av att stormfällningarna är kvantiteten virke som kommit ut på marknaden i vinter något lägre än tidigare. Detta leder till att priset på timmer kan höjas med 35 kronor för tall och 40 kronor för gran.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons