Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två av 14 får bidrag

Annons

Tidningen berättade för några dagar sedan om de 14 ansökningarna om medel ur kommunens ramprogram för mål 2-projekt.

- Ansökningarna innehåller många bra ideer och tankar, som om de genomförs kan ge bra resultat och få betydelse för kommunen och invånarna. Tyvärr uppfyller flera av projekten inte gällande kravkriterier för insatser i mål 2, konstaterar Ingegerd Lindfors.

Hon berättar att några ansökningar kommer att slussas vidare till andra finansiärer och att några kan komma att tas upp till ny behandling:

- En del av dem måste utvecklas så att den långsiktiga förvaltningen av åtgärdsresultaten garanteras. Andra måste förändras så att de ger en bredare nytta än vad som i dag framgår av ansökan.

Men byföreningen i Västerfors fick vid sammanträdet klartecken för 17 500 kronor för att locka besökare till en kulturvecka på temat trädgård.

Kommunbygderådet får 30 000 kronor för att under årets auktionsvecka och i samarbete med intresseföreningarna marknadsföra kommunens byar och deras aktiviteter. Men loppet är alltså inte kört för de andra projekten.

- Vi kommer att ta en personlig kontakt med förslagsställarna för att diskutera en utveckling av projekten. De som kan förändra och uppfylla kravkriterierna har möjlighet att få sina projektförslag behandlade vid ett extra styrgruppsmöte före sommaren, berättar EU-samordnaren.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons