Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två anhölls för stöld

Annons

Det var vid midnatt som en polispatrull i Malung fick syn på de båda personerna som sedan tidigare är kända av polisen. Eftersom polisen misstänkte att det handlade om stöldgods begärde man att få göra en husrannsakan i den lägenhet där den ene av männen har sin bostad.
Den nu anhållne 50-årige Malungsbon är också misstänkt för att ha varit inblandad i en misshandel på fredagskvällen där en jämnårig Malungsbo ska ha blivit misshandlad.
Vid husrannsakan både i bilen och i lägenheten har polisen beslagtagit en hel del gods som misstänks vara stöldgods, men problemet är att polisen i dagsläget inte vet var någonstans stölderna skett.
– Vi tror att godset kan komma från något fritidsshus som ägs av tyska medborgare efersom det fanns en del skrivet på tyska. Vi kommer därför att genom olika kontakter titta över fritidshus där vi vet att tyska medborgare är ägare, säger Gunnar Persson vid Malungspolisen.
Innan gripandet skedde försökte de två misstänkta männen att gömma sig i ett källarutrymme i det hyreshus i centrala Malung där de nu ertappades. När det gäller stöldgodset finns det bland annat en gasolvärmare, bensindunkar, husgeråd, sängkläder, mat och liknande. En del av godset fanns i bilen en del låg utanför bilen. Gripandet av de två misstänkta männen blev helt odramatiskt.
– Men de förhör som hittills hållits med de misstänkta har inte lett till någonting eftersom de i princip vägrar att svara på frågor eller tala med oss, säger Gunnar Persson.
Under måndagen hoppas dock polisen att man får uppgifter som kan förklara var stölderna skett och man kommer också att genomsöka den aktuella lägenheten som man gjorde husrannsakan i med en knarkhund.
– Vi har inte hittat något knark men för att vara riktigt säkra hoppas vi få hit en knarkhund senast under måndagen för att avsyna hela lägenheten säger Gunnar Persson.
Under måndagen kommer man förmodligen att ta ställning till om de två männen ska begäras häktade.

SÖREN HAGA
0280-12515
soren.haga@falukuriren.se

Mer läsning

Annons