Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två anhölls för kidnappning

Annons

Flickan kidnappades under uppseendeväckande former på en gata i centrala Ludvika på torsdagskvällen. På fredagen fick hon komma tillbaka till de vuxna hos vilka hon vistas i Ludvika.

De misstänkta männen har anhållits av jourhavande åklagare. Polisen tror att den ene är flickans far, men har inte med säkerhet fastställt männens identiteter.

- Omständigheterna i fallet är oklara. Det är svårigheter i kommunikationen och vi vet ännu inte vad det handlar om, säger Karl-Göran Karlsson, tillförordnad presschef hos Dalapolisen.

Han tror att kidnappningen av flickan kan vara ett led i ett tragiskt familjedrama.

Polisen har ännu inte kommit i kontakt med barnets mamma, men tror sig veta var hon kan finnas.

- Nu ska vi utreda om det handlar om ett brott. Misstanke finns, men var det hela slutar återstår att se, säger Karlsson.

Han vill tona ner uppgifterna om att gripandet vid Kupolen i Borlänge föregicks av en vild biljakt.

Larmet om kidnappningen registrerades hos Dalapolisen klockan 18.37. I det läget dirigerades en polispatrull ut från Borlänge och körde i riktning mot Ludvika.

- Patrullen mötte kidnapparnas bil och poliserna bedömde att den framfördes i mycket hög fart. Männen förstod naturligtvis att polisen skulle tillkallas. Patrullen vände och det blev ett förföljande, men ingen riktig biljakt. Flyktbilen hann ju långt bara under den stund det tog för poliserna att vända.

Under tiden kallades ytterligare en patrull ut från Borlängepolisen. Den fattade posto på riksväg 50 nära Kupolen. Där stoppades, som tidningen tidigare berättat, ekipaget med hjälp av en spikmatta.

Den fortsatta utredningen av fallet kommer att handläggas av Ludvikakriminalen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons