Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två anhållna för rånet

Annons

Att polisen så snabbt kunde ringa in männen berodde på starka vittnesiakttagelser. Dessutom hade männen tilltalat varandra med sina respektive namn under själva brottet.

- Vi hade indikationer på att mannen var involverad i rånet och därför greps och anhölls han, berättar tf förundersökningsledare, Uno Hane vid polisen i Ludvika.

Jourhavande åklagare, Sven-Erik Lind, Falun, beslutade att mannen skulle anhållas misstänkt för på sannolika skäl grovt rån.

23-åringen anhölls i sin frånvaro för samma skäl.

Klockan var strax efter 22 på torsdagskvällen när två maskerade män, 21 respektive 23 år, kom fram till den manuella beställningsluckan i gatuköket.

Det var maskerade med halsduk och ansiktsmask. Endast ögonen var synliga.

När de ringt på ringklockan för beställning öppnades luckan mellan männen och kvinnan.

En av männen drog då plötsligt upp ett pistolliknande föremål och riktade detta mot kassörskans huvud.

I nästa ögonblick hoppade männen in genom luckan. De tog ett femsiffrigt belopp med kontanter, cigaretter och en dator. Bytet kastades ned i ett par svarta plastsäckar.

Efter en kort stund försvann männen ut samma väg som de kommit in, nämligen via den trånga beställningsluckan. Huvudserveringen var vid denna tidpunkt stängd. De lämnade området till fots.

Två vittnen hade strax innan anlänt för att handla i gatuköktet. De upptäckte de maskerade männen inne i lokalen och slog larm till polisen.

Den rånade kassörskan mår efter omständigheterna bra.

- Hon agerade helt enligt de anvisningar hon har fått lära sig, berättar gatukökets ägare, Torleif Fallsdalen, i telefon från Tyskland.

- Det viktigaste av allt är att hon inte blev skadad och inte utsatte sig för några onödiga risker.

Enligt uppgift ska även större delen av bytet också vara anträffat.

Mer läsning

Annons