Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två anhållna för mord

Annons

Polisen är mycket förtegen om vilken bevisning man har mot männen, och om huruvida flera personer är misstänkta för inblandning i mordet.

- Det är ett oerhört känsligt läge med tanke på vilka vi jobbar mot, säger vice chefsåklagare Catharina Wikner, som är förundersökningsledare.

15 poliser jobbar fortfarande heltid med att försöka lösa mordet på den 28-årige man som varit försvunnen sedan söndagen den 28 mars. Mannen, som är känd i Faluns kriminella kretsar men inte tillhör X-team, hade den dagen åkt till X-teams lokal i Hosjö, tillsammans med två kamrater. Slagsmål uppstod, och 28-åringens vänner lämnade lokalen.

Vad som sedan hänt 28-åringen är okänt. Genom uppgifter till polisen och genom de tekniska fynd som gjorts på plats har man "en uppfattning" om hur han bragts om livet. Någon kropp har man ännu inte funnit.

- Det behöver vi förstås göra. Man får gärna lämna anonyma tips till polisen, säger Catharina Wikner.

I onsdags kväll greps och anhölls en 18-åring och en 21-åring, misstänkta för mord. En 31-åring anhölls också, misstänkt för skyddande av brottsling. Männen kunde hämtas från sina hem, utan någon dramatik.

Förhör med männen hölls under torsdagen, men utredningsledningen vill inte lämna några kommentarer om vad dessa gett.

Mer läsning

Annons