Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-torpvinsten kan förverkliga drömmen om hus på Sollerön

Annons

Johan Berglund är hemma på föräldragården på Sollerön när tidningen träffar honom. Sedan 1990 bor han i Stockholm tillsammans med Lena Hummel, från Mora. Genom att köpa en lott, som barnen skrapade och Lena sedan ringde till TV4 och aktiverade, har familjen blivit ett torp rikare.

I måndags var Johan och Lena nere i Blekinge över dagen och tittade på huset. Då spelade också TV4 in inslaget som visades under torsdagen.

- Det var lite "overkill" för att vara ett torp, säger Johan.

- De borrade en 60 meter djup brunn, drog in el och avlopp. 75 personer har jobbat med torpet under en vecka. Jag har hört att många av de som jobbade med det köpte lotter, fortsätter han.

Johan och Lena reste till Blekinge igen igår, söndag, tillsammans med barnen Josefine, nio, och Marcus, fem. De vill se över torpet i lugn och ro utan tv-kameror på plats.

- Vi ska bara packa om bilen i Stockholm. Torpet låg jättefint, bara en mil från havet, så vi får se, säger Johan.

Han berättar att familjen letat efter sommarboende på Sollerön innan vinsten. Vad som händer med torpet framöver kan han inte säga i nuläget.

- Blir det en försäljning beror det på praktiska saker. Det känns mer naturligt att vara här, om man säger så.

Josefine och Marcus vill gärna se det nyrenoverade torpet så fort som möjligt. Enligt vad som sägs ska det finnas en koja i jordkällaren.

DAN HAVEMOSE

Mer läsning

Annons