Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-stjärna visade upp sig

Annons

Skorpan, som ägs av 15-åriga Linda Andersson, deltog under invigningsdagen i både hundrace- och agilityuppvisningen.

Dvärgschnauzern fick beundrande blickar av såväl hundar som hundägare när den hoppade över hinder och genom ringar, kröp genom tunnlar och sprang slalom mellan pinnar.

Ändå är det för tidningsbärning som Skorpan är mest känd. Många av hennes kollegor i brukshundklubben låg som klistrade framför tv:n när SVT 2 visade filmen, i vilken hon visar att hundar minsann inte bara kan bita, utan också hjälpa brevbärare.

Totalt ett 20-tal hundar med förare deltog i uppvisningarna på klubbens tränings-, tävlings- och utställningsområde. Festligheterna lockade ett 80-tal personer.

- Kommunen har visserligen bidragit till klubbstugebygget, men den här anläggningen är i första hand resultatet av stora ideella arbetsinsatser, förklarade föreningskonsulent Ulla Immler i sitt invigningstal.

Hon konstaterade att klubbens verksamhet är intressant för såväl hundägare som andra kommuninvånare - och att den dessutom lockat hundentusiaster från hela Mellansverige till kommunen.

- Klubbens aktiviteter är sevärda och medlemmarnas entusiasm har betytt mycket för området. Nu ska klubben också ta sig an en intilliggande lada, berättade Immler.

Den kvinnodominerade styrelsen och klubben har gott stöd av händiga män.

- Framgångsrik lydnadsträning, skämtar ordföranden Carina Thuresson och vice ordföranden Lena Andersson.

Uppvisningarna under invigningen visade att medlemmarna varit framgångsrika även med hunddressyren och -träningen. Brukshundklubben bildades 1997 och klubbstugebygget inleddes 1999. I dag inrymmer stugan en mindre samlingslokal och ett kök.

Klubben har 135 medlemmar - och plats för fler - samt en verksamhet som för tillfället omfattar kurser i allmänlydnad (för hundar), jakthundslydnad och agility. Dessutom pågår valpkurser och en lek och lär-kurs. Den 31 augusti arrangeras en inofficiell agilitytävling och senare i höst är det dags för den stora årliga och, än så länge, inofficiella höstutställningen. Och styrelsen har redan planer på ett utbyggnad av klubbstugan.

I Gagnef-Floda Brukshundklubb är det bara hundarna som har tid att sitta fint.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons