Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-medium deltar i sökandet efter Marie

Annons

- Jag kan tyvärr inte berätta något utan medgivande från Maries föräldrar, men jag fick mycket straka upplevelser på plats i Äppelbo, säger Jill Petersson.
Det var en av Maries bästa vänner som först tog kontakt med Jill Petersson från Göteborg. Jill har tidigare medverkat i programserien Förnimmelse av mord i Kanal5 där medier tagits till hjälp i olösta mordgåtor. Jill kunde redan vid den första kontakten på telefon lämna uppgifter om Marie som var så intressanta att hon ombads av föräldrarna att komma till Äppelbo.

Under tisdagen fanns hon på plats och tillsammans med några starkt engagerade Äppelbobor och Maries närmaste besökte hon ett antal platser.
- Jag fick mycket starka känslor men kan tyvärr inte berätta något förrän jag pratat med Maries föräldrar, säger Jill Petersson när vi når henne i hemmet i Göteborg.
Redag dagen efter hennes besök i Äppelbo cirkulerade en mängd rykten om vad som framkommit vid besöket. Uppgifter sade att gärningsmän beskrivits i detalj och att även platser pekats ut där det finns anledning att leta.
- Det är tråkigt att det sprids så mycket rykten. Det enda som är viktigt just nu är att Marie återfinns och det blir därefter polisens sak att klara ut vad som ligger bakom försvinnandet, säger Jill Petersson.

Bland vad som utpekats finns en tjärn norr om Äppelbo och under onsdagen arbetade två dykare och två båtar, utrustade med draggningsanordningar, med att undersöka tjärnen.
- Redan på en dryg meters djup så var sikten inte längre än ett par decimeter trots att vi har lampor med mycket starkt sken, säger en av dykarna.
- Vi tror det är effektivare att dragga och att möjligen dyka igen om det hittar något intressant vid draggningen, säger dykarna.
I övrigt vill ingen av de personer som åkt runt tillsammans med Jill Petersson, eller av det som fanns på plats vid draggningen, ge några som helst kommentarer till vad som framkommit under Jill Peterssons besök.

GÖRAN DANIELSSON

Mer läsning

Annons