Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusentals HD-entusiaster till Mora

Annons

Moraparkens chef, Hans-Olof Bogren, är själv veteranbilsägare och vet väl vilka behov motororganisationer ställer på de platser de väljer för sina träffar.

- Det senaste ett och ett halvt året har vi inriktat marknadsföreningen mot motorsegmentet, berättar han, samtidigt som han presenterar den första stora framgången.

- Den 12-14 augusti är hela Moraparken inklusiva campingen bokad av Harley Davidson Sweden Club (HDSC) för årsmöte och internationell träff. Det innebär att ända upp till 2 000 mc-åkare kommer till Mora på kanske 1 500 HD-motorcyklar.

Motorcyklister kommer från hela Norden, Tyskland, Holland och Spanien för att delta i föreningens 35-årsjubileum. Hur många de slutligt blir, bestämmer vädret, men aldrig under 1 200. Det här är tåliga herrar och damer i regnsäkra ställ.

Det innebär att hela anläggningen är abonnerad och instängslad under de dagar mc-träffen pågår och allmänheten får endast tillträde under den officiella visningen av maskinerna.

- Då kommer vi att ha ett insläpp mot en mindre entréavgift, vilken oavkortat kommer att gå till ungdomsverksamheten i någon av Moras föreningar. Vilken, det bestämmer vi självsvåldigt, säger Hans-Olof Bogren med ett leende.

Andra tillfällen att se de klassiska motorcyklarna blir under den kortege som ska köras i Mora med omgivningar under lördagen.

- Det blir även andra programinslag, men vilka bestäms inte förrän under juni månad, då styrelsen för HDSC kommer till Mora, berättar Bogren.

För Moraparken är det här en fin affär. Hotell och stugby är redan fullbokade och parken hjälper till med att förlägga gäster i Moras övriga övernattningsställen.

- När man drar igång något sådant här, dyker alltid farhågor kring mc-kriminaliteten upp. Här handlar det främst om medelålders väl etablerade samhällsmedborgare med ett brinnande intresse för HD-motor-cyklar och polisen har inte haft några som helst problem vid de tidigare internationella träffar som har arrangerats i Sverige, berättar Hans-Olof Bogren, som har stämt av mot de dalapoliser som arbetar med den mc-relaterade kriminaliteten.

Inför augustiträffen har Moraparken fått socialnämnden välsignelse för att utöka både tid och område för servering av alkoholhaltiga drycker. Moraparken måste också förstärka den otillräckliga toalettkapaciteten med bajamajor för att klara av att ta hand om HD-åkarna på bästa sätt.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons