Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusentals danskar hyllade prinsessan

Annons

Frågorna haglade över nyblivna mamman kronprinsessan Mary när hon strålande glad visade upp Danmarks nyfödda prinsessa utanför sjukhuset.

På plats vid sjukhuset fanns också ett stort medieuppbåd med danska och utländska tv-bolag, radio- och tidningsreportrar.

Men den mörkhåriga lilla prinsessan själv vaknade inte trots all uppståndelse. Hon sov gott vidare på mammas arm, helt klädd i vitt med en enkel babymössa på huvudet och invirad i en virkad filt.

En leende kronprins Frederik var först ut från sjukhuset, men lämnade snabbt över ordet till hustrun som dagens huvudperson.

Australienfödda Mary berättade för pressen att det här ju bara var deras andra barn och att hon nog hoppades få fler "kängurur i pungen".

Förlossningen varade sex timmar, sade hon också, och gick lättare än då prins Christian föddes.

Han väntade kvar hemma, men är entusiastisk över sin lillasyster och kallar henne "baby", sade Mary.

Kronprinsparet och den nyfödda sade så tack och hejdå till förlossningspersonalen och Frederik hann med några avslutningsord till pressen.

En stund efter hemkomsten till slottet Fredensborg några mil norr om Köpenhamn gick kronprinsparet ut för att visa upp sin prinsessa också för folket som hade samlats där.

Den nya prinsessan föddes klockan 16.02 i lördags, något tidigare än beräknat. Hon vägde 3|350 gram. Rykten säger att hon ska döpas efter farmor drottning Margrethe, kronprinsens mormor Ingrid eller Marys mor Henrietta _ eller efter alla tre. Senast det föddes en prinsessa i Danmark var 1946 då dåvarande kronprinsessan Ingrid födde Ann-Marie. Den nyblivna prinsessan är nummer tre i tronföljdsordningen.

TT

Mer läsning

Annons