Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusenlapp för en stol

Annons

Hittills är det bara han själv som köpt en stol, men "Nille" påstår att han har flera spekulanter som kommer att göra samma sak.

- Jag har precis kommit igång med stolförsäljningen och parallellt har jag min huvudsakliga uppgift att sköta, att sälja bingolotter för MIK:s räkning.

När Vasaloppets hus byggdes fick allmänheten tillfälle att köpa stenplattor där deras namn graverades in. Plattorna blev sedan en dekorativ golvbeläggning i en del av huset.

Det såldes ungefär 150 plattor som inledningsvis kostade 500 kronor styck. Sedermera steg priset till som mest 1 200 kronor.

- Det här med stolarna har poppat upp så hastigt så att alla riktlinjer inte är klara ännu. Klart är att den som köper sin stol får sitt namn på stolen. Det är garanterat. Sedan är kruxet om det här går att koppla till ett säsongskort så att den som köpt sin stol även får sitta på den.

- Praktiska detaljer som jag måste diskutera med MIK-ledningen, säger "Nille".

Enligt föreliggande om- och tillbyggnadsförslag av Mora ishall kommer det att skapas 3 000 sittplatser i arenan. Teoretiskt kan "Nilles" stolförsäljning dra in tre miljoner kronor till omdaningen av hallen.

Den framgången vågar han inte tro på själv.

- Vi börjar med att tala om "många bäckar små", säger han.

På tal om Vasaloppet har organisationen naturligtvis noterat att Mora IK höjt sitt marknadsvärde markant och på så sätt även bid-rar till att sätta ännu kraftigare fokus på Mora kommun.

- Vi kommer att sätta oss ner och tillsammans med MIK-ledningen diskutera hur vi gemensamt, på bästa sätt, ska hantera det här. Den skyldigheten har vi mot våra uppdragsgivare, säger vasaloppets vd, Mats Budh.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons