Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusen väntas till Malung vid pimpel-SM

Annons

Enligt planerna kommer tävlingen att gå på Öjesjön med Hånäsets koloni som bas för arrangemanget. Det är tredje gången som Skinnkroken arrangerar pimpel-SM. Tidigare SM-arrangemang i pimpel i Malung arrangerades 1993 och 2003.

-Vi har en väl inarbetad stab för just såna här arrangemang och vi ser verkligen fram mot pimpel-SM, säger vice tävlingsledaren Joakim Persson som också noterar att de två tidigare mäster-skapen som gått i Malung, har varit bra arrangemang.

Tävlingsledare för hela arrangemanget är Göran Halvarsson som varit med i FK Skinnkroken sedan föreningen bildades. Förutom de tre pimpel-SM som Skinnkroken arrangerat har man också vid fyra tillfällen arrangerat SM i modernt mete och även SM i traditionellt mete.

Om det skulle visa sig att man skulle få några problem med isen på Öjesjön, finns det också en reservplan dit tävlingsledningen kan flytta arrangemanget. Bland annat sjön Kvien och Rönnhällsjön är tänkbara reservplatser.

-Men vi är övertygade om att det kommer att bli bra förutsättningar och bra is på Öjesjön som i det här läget är den perfekta platsen att ha ett sånt här arrangemang på, säger Joakim Persson.

Tidigare har Skinnkroken också genomfört stora fisketävlingar på Kappsjön men den sjön kan den här gången inte bli reservplats. Det beror på att det helgen före pimpel-SM arrangeras kommun-SM, och reglerna för SM säger att man inte får tävla två gånger inom närmare än två veckor på en och samma sjö.

Naturligtvis kommer det också att krävas många funktionärer för att ett sånt här tvådagarsarrangemang ska kunna genomföras.

-Vi räknar nog med att det behövs cirka hundra funktionärer, säger Joakim Persson.

Enligt planerna är det meningen att den individuella tävlingen kommer att gå på lördagen medan lag- tävlingen sker på söndagen. Och det är första gången. Tidigare har det vid pimpel-SM varit tvärtom, säger Joakim Persson.

När det gäller inkvarteringen kan detta vålla en del problem. Förra gången klubben hade SM, fick den inkvartera deltagare både i Malung, Vansbro och Värmland.

-Och förutsättningarna har inte blivit bättre nu. Så en del kommer säkert att bo i våra grannkommuner, säger Joakim Persson.

Men ovasett detta kommer det att bli en fiskefest i dagarna två.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons