Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turkiet-chartern fortsätter

Annons

Nu är det klart att reseföretaget Detur fortsätter satsningen med charterresor till Antalya i Turkiet från Borlänge- Falun flygplats.

Årets säsong blev mycket lyckad med näst intill fullbokade flygplan på alla avgångar.

- En stor orsak till succén är att allt fler har upptäckt hur bekvämt det är att kunna flyga från hemmaplan, för att inte tala om hur skönt de tycker att det är när de kommer tillbaka och vet att de snart är hemma, säger marknadschef Stefan Carlsson, AB Dalaflyget.

Till sommarsäsongen 2007 blir det ungefär samma upplägg med flyg under hela sommarlovsperioden, med start söndagen den 17 juni.

- Det blir totalt nio avgångar och sista flyget kommer hem till Dalarna igen den 19 augusti, säger Stefan Carlsson och fortsätter:

- Från flygplatsens sida är det väldigt roligt att konstatera att Detur kommer tillbaka till oss och det känns samtidigt som ett kvitto på att charter-resor från lite mindre flygplatser är något som folk efterfrågar.

Det blir Atlas Jet med Airbus 320, som har plats för 174 passagerare, som tar hand om nästa års flygningar. Turkiet- resenärerna kommer att kunna välja mellan att bo i Antalya, Alanya och Belek.

- Vi är väl rustade med charteravgångar i princip med en avgång i veckan från mitten av maj till mitten av september, säger Stefan Carlsson.

Säsongen inleds och avslutas med charterresor till Bulgarien med Apollo, och med Deturs resor till Turkiet däremellan.

- Utöver det kan det bli en del enstaka charter som exempelvis den till Edinburgh över valborgsmässohelgen, säger Stefan Carlsson, som också kan tänka sig att utbudet kryddas med weekendresor till storstäder och med evenemangsresor.

När det gäller charterresor till varmare länder är hans förhoppning att det i framtiden ska vara möjligt att ordna sådana även utanför sommarsäsongen.

- Ja, det bör vara än mer attraktivt på vintern.

BORLÄNGE.En 41-årig man från Borlänge åtalas för narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Polisen upptäckte att mannen den 17 augusti i år var påverkad av narkotika samt att han hade en mindre mängd narkotika i sin ägo. När mannen ertappades, vilket skedde längs Borganäsvägen, bar han kniv.

CLAES HUSAHR

Mer läsning

Annons