Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistutbildningen bara växer

Annons

Swedish collage of travel and tourism, eller SCOTT, som den också kallas, fortsätter att växa. Till hösten börjar 120 nya studenter vid turistutbildningen.

Turistlinjen i Orsa har funnits i 20 år. Men under de senaste tre åren har den vuxit i omfång. Årets kull elever var 80 till antalet, men inför höstens terminsstart finns nu 120 studenter redo att börja plugga. Utbildningen finns i två varianter. Den vanliga turistutbildningen är inriktad mot resebranchen och har en bredd så att man som färdigutbildad kan jobba på bland annat resebyrå, flygplats och som reseledare. Den andra utbildningen är en skidlärarutbildning.

- Målet med skidlärarutbildningen är också att man ska kunna arbeta på en turistanläggning året om, och inte bara på vintern, säger Michael Rocking, biträdande rektor.

Båda utbildningarna pågår i ett och ett halvt år och är numera förlagda vid Dalagatan 1. På schemat finns engelska, marknadsföring, ekonomi, personlig utveckling och kommunikation. Undervisningen leds av skolans egna lärare samt gästföreläsare. De som går på skidlärarutbildningen har praktik under 15 veckor vid någon skidort, både i Sverige och utomlands.

- De får göra sin praktik i hela världen. De har till exempel varit i Norge och USA, det finns inga begränsningar, säger Michael Rocking.

SOFIA WESTMAN

Mer läsning

Annons