Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turister i sitt eget län

Annons

- Vi har sett slussen i Silfhytteån och Herrgården och nu ska vi ut på en tur på Grycken med Elise II. Stjärnsund är verkligen en ort att visa upp.

Det sade Joen Nordström som själv har bott större delen av sin uppväxt i Stjärnsund och nu går sista året på natur- och vildmarksprogrammet i Älvdalen. I går visade han upp orten och dess attraktioner för sina 20 klasskamrater och till sin hjälp hade han pappa Göran som är delägare i Elise II.

Gänget som också har med sig läraren Christer Persson har sedan i tisdags hunnit se Falu koppargruva och Lindvallens skidanläggning och efter besöket i Stjärnsund är det dags för islandshästridning i Bastmora.

- Eleverna har fått i uppgift att själva sno ihop den här resan som görs inom ämnet turism. De flesta bor i de områden vi besöker och får själva ordna programmet så som Joen har gjort här i Stjärnsund, säger Christer Persson.

Och Joen Nordströms planer för Stjärnsund som turistattraktion stoppar inte vid ett besök med klasskompisarna. Tillsammans med en annan elev på naturbruksgymnasiet i Älvdalen ska han göra en dygnslång fisketur i vattendragen vid Stjärnsund med övernattning på en ö. Detta inom ramen för sitt projektarbete som ska vara klart innan examen i vår.

- Vi vill visa att Stjärnsund är en bra ort för fiske och turism, säger han.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons