Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistbyrån vågar inte ha öppet

Annons

- Nu slår vi igen butiken, säger Siljan Turisms Lasse Liljegren. Personalen mår dåligt. Vi måste se till deras säkerhet.

Gårdagens avhysning blev dramatisk. Mannen var våldsam och gick till attack mot polismannen för att sedan springa från platsen barfota endast iklädd kalsonger.

Den hemlöse mannen har varit störande i området sedan i julas. Han har använt turistbyråns lokaler som "bostad" från och till. På tisdagsförmiddagen låg han och sov i toalettutrymmet. Även i fredags hade turistbyråns personal problem med mannen. Polis kom till platsen och tog honom därifrån. En halv timme senare var han tillbaka.

Lars Liljegren menar att turistbolaget inte ska behöva kontakta något vaktbolag för att få arbetsro. Samhället borde ta sitt ansvar för sina medborgare.

Personalen har känt sig hotad och tågresenärer har blivit ofredade. I går stängdes turistbyråns lokaler tills vidare. Hur länge? Det beror på hur fallet hanteras av samhällsapparaten.

I går eftermiddag fanns mannen åter på plats i turistbyrån. Personalen kände sig rädda och valde att ringa efter polis när de skulle lämna arbetet efter dagens slut.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons