Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistbyrån tillbaka vid Kajen när järnvägsstationen överges?

Annons

Tuf-nämnden, turist-, fritids- och ungdomsnämnden har utsett en arbetsgrupp, som kommer att föreslå tänkbara lokaler i samband med nästa sammanträde, i december.

Hyresavtalet, mellan Siljan Turism AB och Jernhusen, för nuvarande turistbyråverksamhet i stationshuset i Mora går ut den 31 december 2005. Redan står det klart att avtalet inte kommer att förlängas.

Omförhandling av turistbyråavtalet mellan de inblandade kommunerna och Siljan Turism ska också ske. Enligt Moras kommundirektör, Marie Sundvisson, är ett möte inplanerat om några veckor mellan kommuncheferna och representant för Siljan Turism AB.

Siljan Turism AB har också förklarat att det gärna vill ha en "konstruktiv dialog" med Mora kommun i samband med sökandet efter lämplig lokal.

Denna lokal måste i princip vara tillgänglig i augusti 2005, för inflyttning under augusti och september nästa år.

Tuf-nämnden utsåg vid förra sammanträdet ordföranden Johan Eriksson (c), Thomas Näslund (s) och Anders Stikopers (fp) att tillsammans med turismsekreterare Niclas Larsson diskutera den framtida lokaliseringen av turistbyrån.

- Vi får titta på de lokaler som finns, säger Niclas Larsson, som tänker sammankalla gruppen till ett första möte inom kort.

En av de lokaler som kommunen redan äger är den före detta turistbyråns lokaler på kajen, som idag hyrs ut till en privat näringsidkare. Detta är, enligt uppgift, en av de lokaler som finns med i de än så länge lösa diskussioner som förs.

En annat alternativ, som tidigare funnits, har varit att flytta in i nuvarande butiksytor i Vasaloppets Hus. Detta alternativ är dock inte längre aktuellt, enligt uppgift. Om före detta Mattsons Järn-fastigheten hade blivit kulturhus, fanns tankar på att flytta dit turistbyrån, också det ett alternativ som väl kan anses passé.

Ett tänkbart framtida alternativ är den eventuella evenemangshallen, som just nu utreds, men en sådan hall ligger alltför långt fram i tiden för att den ska vara aktuell för turistbyrån i denna omgång.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons