Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turbulent tid för Malungs kommun

Annons

Det har rått en stark turbulens i Malungs kommun den senaste tiden.

På torsdagen gav kommuledningen beskedet att man har sparkat personalchefen Sonja Wennerstrand. Men det är inte den enda höga chefstjänstemannen som försvinner från Malungs kommun.

Sedan en tid tillbaka söker kommunen en ny socialchef efter Jan Bornestig som efter sju år har sagt upp sig. Han slutar sin tjänst som socialchef i dagarna och ännu finns det ingen ny socialchef anställd.

Även kommunchefen Ulla Lundgren, som har ett vikariat på den tjänsten fram till halvårsskiftet, kommer att lämna kommunen.

Kommunchefen kom i dålig dager efter några tveksamma fakturor som av många uppfattades som bluffakturor och där hade också personalchefen Sonja Wennerstrand ett finger med i spelet eftersom hon hade attesterat dessa fakturur. De kom från Ulla Lundgrens privata konsultföretag och handlade om utbildningsmaterial men många har ställt sig tveksamma till detta. Här hade man också brutit mot de regler som kommunen hade vid de tillfällen köpen gjordes då det gäller upphandlingen. Inte heller någon ny kommunchef har usetts.

Till detta ska läggas att det inom kommunens mest kostnadskrävande nämnd socialnämnden i dag råder i det närmate kaos sedan flera avhopp gjorts.

- När det gäller socialnämnden är läget riktigt bekymmersanmt, medger kommunalrådet Kurt Podgorski, som inte har fått någon lätt uppgift som nytt kommunalråd i Malungs kommun.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons