Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunnsått på virtualkonferens

Annons

Arrangörerna av helgens Virtual filmfestival har verkligen haft motiga dagar. Först ställde man in torsdagens program för näringslivet. Orsaken var för få anmälda.

När det sedan var dags för ytterligare tre dagars festival hade arrangörerna räkna med minst 300 besökare och hoppats på 500. Det kom alltså bara totalt 100 besökare på tre dagar .

- Det var naturligtvis inte alls bra. En orsak kan vara att den tidiga våren "skrämt bort" besökare. Sedan kan det vara så att det inte finns så stort intresse för dessa frågor inom regionen, säger Sven-Olov Eriksson, som dock räknar med att detta blir en festival som i augusti kommer att redovisa ett noll-resultat.

- Jag tror vi klarar oss från en ekonomiskt förlust. Det beror på att när vi under helgen märkte att det kom få besökare så beslutade vi snabbt att stryka ett antal punkter på programmet. På det sättet minskade vi också utgifter i form av arvoden.

Men det har inte bara varit en nattsvart helg för Sven-Olov Eriksson och hans arrangörskompisar.

- Nej, det roliga var att vi hade väldigt många besökare på internet. Det är viktigt och visar att det finns ett behov och intresse för detta ute i landet.

Sven-Olov Eriksson säger att man kommer att arrangera en ny festival. Fast då under en höst när det finns större förutsättningar att få mer publik.

- Det gäller att inte tänka kortsiktigt och inte ta så hårt på lokala bakslag, säger han.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons