Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunabyggens hyror för höga

Annons

Svar till Peter Hultqvist,

ordförande i Tunabyggen:

Vi delar Hultqvists synpunkter vad gäller behovet av att ha en stark allmännytta i Borlänge, och att syftet med allmännyttan är att uppfylla kraven på allas rätt till en bra bostad till rimlig kostnad.

Men sedan tar samförståndet slut. Vi vidhåller vad vi tidigare sagt, nämligen att Tunabyggens hyresnivå är alltför hög.

Vid en jämförelse med de 15 övriga allmännyttiga bostadsföretagen i länet så ligger Tunabyggen säkert förankrad på den dyrare halvan. Endast fem företag i länet tar ut högre hyror.

Peter Hultqvist framhåller återigen renoveringen och upprustningen av Tjärna Ängar och Bullermyren som huvudskälet till de begärda hyreshöjningarna. Vad Peter Hultqvist tycks glömma är att - enligt tidigare uppgifter - vinsten av försäljningen av de drygt 400 lägenheterna i Kvarnsveden och på Sims Myr skulle användas till att bekosta detta.

Därutöver sägs att Tunabyggen aviserar en hyreshöjning på 20 procent på Bullermyren som en direkt följd av upprustningen. Här återstår självklart förhandlingar mellan parterna i vanlig ordning.

Nog ser framtiden dyster ut för hyresgästerna i Tunabyggen. Från hyresgästernas sida hade vi förväntat oss att bland annat det låga ränteläget skulle medföra fördelar även för oss - i form av hyressänkningar - och inte enbart användas för ytterligare konsolidering av företaget.

RUNE HJORTH NILS NILSSON

Mer läsning

Annons